Вінничани святкують прихід зими на "Глінтвейн фесті": фоторепортаж
Дар'я Науменко

Перші дні зими Вінниця не сумувала, а радо зустрічала на дводенному "Глінтвейн фесті".
Фестиваль проходив 1 та 2 грудня та тішив своїм колоритом. На запрошення організаторів прибуло багато гостей з інших міст, що частували вінничан напоями та наїдками.
Від такої кількості смаколиків очі просто розбігались. Охочі могли посмакувати будь-яким глінтвейном на вибір. Там, і вишневий, і цитрусовий, і малиновий, смородиновий, імбирно-обліпиховий, а для поціновувачів класики - звичайний "класичний" рецепт. Глінтвейн готувався як на білому, так і на червоному вині. Для любителів "гарячішого" пропонувались медовуха, вишня в коньяку, і різні наливки. Також була безалкогольна альтернатива - смачні чаї.
Фото - Дар'я Науменко
Не можна не згадати колоритних учасників. Привітна пані Ангеліна та екстравагантний козак Тихий, що задавали атмосферу усім своїми жартами, історіями та побажаннями, а також мали у наявності "щастя, здоровля та гарний настрій".
А як же пити глінтвейн без наїдків? Смачненького було вдосталь: шашлик, грильовані овочі, ковбаски, запечене м'ясо та величезний вибір сирів: коров'ячих та козячих. Також можна було придбати куліш, грузинські смаколики, бульйони, соленості, картоплю, лаваші з сиром і багато-багато іншого.
Фото - Дар'я Науменко
Вінничани в захваті від такого дійства, адже зігрівались вони не тільки глінтвейном а й танцями та співами під сучасу українську музику.
Фото - Дар'я Науменко
Єдине, що могло засмутити відвідувачів - ціни, що трохи били по гаманцю.
Ціна за глінтвейн - 60 грн, чай - 40, узвар - 20 грн. 100г коров'ячого сиру - 50 грн, а козячого - 80 грн. За 100г шашлику просять 60 гривень, а за овочі на грилі 35.
Сподіваємось, що фестиваль візьме за добру традицію щозими приїздити до Вінниці, а вінничани - радо зустрічатимуть гостей.